A konzerváló fogászat többféle kezelési mód gyűjtőneve, amelyek segítségével a    fog  megmentése a cél.

Tömések:
Kiváló minőségű, fényre keményedő esztétikus tömőanyagok segítségével, egy kezelés alkalmával akár több fogát is újjávarázsolhatjuk. 

Betétek ( inlay, onlay ):
Ezek alatt azokat a töméseket értjük, melyeket a fogtechnikus készít el laboratóriumban, az orvos által vett lenyomat alapján. A betétet speciális ragasztócementtel rögzítjük a fogba. Ezek a speciális tömések készülhetnek különféle kerámiákból, vagy akár aranyból. Tartósságát, pontosságát, esztétikumát tekintve tökéletesebb, mint a szájban készült tömések.

Gyökérkezelés:
Egy lehetőség a beteg fogak megmentésére. A fogak döntő többsége megmenthető, csak meg kell hozzá találni a megfelelő technikát. Kézi és gépi megmunkáló eszközök, rtg-diagnosztika és gyökércsatorna bemérő készülék, valamint különféle, az adott szituációnak megfelelő anyagok állnak rendelkezésünkre a tökéletes eredmény elérése céljából.

Barázdazárás:
Kisgyermekek frissen előbújt örlőfogain található mély barázdák befedése, egy erre a célra kifejlesztett folyékony tömőanyag segítségével, mely hosszú időre megvédi a nehezen tisztítható helyeket a szúvasodástól. A beavatkozás teljesen fájdalmatlan, néhány percet vesz mindössze igénybe.