Önbizalom, magabiztosság, megnyerő külső - mindannyiunk nem titkolt vágya. A jó megjelenés egyik elengedhetetlen feltétele a tökéletes mosoly.

Ha fogaink épek, egészségesek, de elégedetlenek vagyunk a színével, többféle fogfehérítő eljárás közül választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbbet.

A fogfehérítés alkalmával  peroxidokat tartalmazó gélt alkalmazunk egy egyénre szabott sín ( otthoni fogfehérítés ), vagy nagyteljesítményű kék fényt kibocsájtó plazmalámpa, esetleg lézerfény, illetve ultrahangos rezgés ( rendelői fogfehérítések ) segítségével.

A fogfehérítés egy szabályzott oxidációs, fehérítő hatású folyamat, mely eltávolítja a fogakból az elszíneződéseket, és a fog eredeti alapszínét több árnyalattal kivilágosítja.

Az otthoni fogfehérítés esetén egy műanyag sínbe tölti a páciens a fogfehérítő gélt, amit néhány órára a fogaira helyez.  Kíméletes módja a fogfehérítésnek, de legalább egy héten át kell rendszeresen kezelni a fogakat, és az eredmény sem mindig tökéletes.

A rendelői fogfehérítés esetén ultrahangos fogtisztítást követően a fogakra felvitt fogfehérítő gélt a plazmafény, lézerfény illetve ultrahangos rezgés segítségével aktiváljuk, ami 45-60 perc alatt fejti ki fogfehérítő hatását. Jóval  hatékonyabb és gyorsabb eljárás, mint  az otthoni kezelés.

A fehérített fogak idővel, az ételekben, italokban található színező anyagok miatt, sötétebbekké válhatnak, ezért évenként ajánlatos egy rövid "emlékeztető" fogfehérítést végezni.

A fogfehérítés teljesen veszélytelen, a fogakat nem károsítja, néha átmeneti érzékenység léphet fel, ami spontán elmúlik néhány nap alatt,  szükség esetén fluorid tartalmú érzékenység csökkentő gél használata javasolt 2-3 napig.