Szemünk fénye a gyermek. Mi lehetne fontosabb, mint az, hogy egészséges, kiegyensúlyozott, boldog gyermeket neveljünk, és lássuk, hogyan válik belőle magabiztos, céltudatos, sikeres felnőtt.

A gondoskodás  része, hogy időben megtanítsuk a gyermeket a személyi higiéne fontosságára. Elhanyagolt fogazattal még egy gyermek is szánalmas benyomást kelt. Nem beszélve a sok gyötrődésről, amit a rossz fogacskák okozhatnak, megkeserítve a boldog gyermekéveket.

Ha már kinőttek a babának az első fogai, az esti fürdetésnél játékos formában el lehet kezdeni a fogmosást, természetesen egy, erre a célra alkalmas, puha sörtéjű, piciny kefével.  Eleinte a fogkrém használatát mellőzhetjük is. 

Ha már nagyobbacska a baba, sokat segít a technika elsajátításában, és a megszokásban, ha valamelyik szülővel együtt mossák fogaikat. A kis apróságok nagy igyekezettel utánoznak mindent, amit a számukra fontos felnőttek tesznek. Igazítsuk ki a mozdulataikat, minél tökéletesebben végezhessék a feladatot! Legyen ez egy vidám, meghitt eseménye a napnak, hogy a későbbiekben mindig jó érzéssel vegye a fogkeféjét a kezébe..