Citrusfélék - a C vitamin legjobb forrása, ami az immunrendszerünket támogatja.

Vörös szőlő - Az antioxidánsokban gazdag ételek fogyasztása segít a testben előforduló gyulladások leküzdésében.

Hozzájárulnak a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Ezen kívül a vörösszőlőnek a héja nagyon gazdag rezvertrolban, ami tovább fokozza a gyulladás csökkentő hatását.

Brokkoli- Remek C vitamin forrás, és rengeteg egyéb vitamin és létfontosságú ásványi anyag található benne, amik erősítik az immunrendszert.

Káposztafélék - A bennük található karotinok allergiás tünetek enyhítését segítik elő. Antioxidáns hatású.

Dió - Magnéziumban és E vitaminban rendkívül gazdag. A magnézium jó hatással van az allergiákhoz társuló légúti kellemetlenségekre. Az E vitamin immunerősítő hatású.

Alma - Akik rendszeresen fogyasztanak almát, azoknál ritkábban alakul ki allergia. Ez, az almában található quercetin nevű anyagnak köszönhető. Az alma héja remek antioxidáns forrás.

Hal - Rendkívül gazdag omega-3 zsírsavban. Gyulladás csökkentő, immunerősítő hatása van. Emellett rendszeres fogyasztása növeli a szellemi teljesítő képességet, a depresszió kialakulását gátolja, támogatja a szív- érrendszer egészségét.

Hagymafélék - Antihisztaminként működnek, ezáltal segít az allergia megelőzésében, illetve csökkenti a kialakult allergiás tüneteket.