Kurkuma – minden fűszeres polcon ott a helye

kurkumaA kurkuma a gyömbérfélék családjába tartozó növény Indonéziában, Kínában valamint Indiában termesztik és joggal jelenthetjük ki, hogy minden fűszeres polcon ott a helye, mivel azon felül, hogy remek fűszernövény, gyógynövényként is elég sokoldalúan alkalmazható.

A szájon át történő légzés álmunkban növeli a fogszuvasodás kockázatát.

Azok az emberek, akik a szájukon lélegeznek az orruk helyett, nagyobb arányban kényszerülnek szembenézni a fogszuvasodás káros hatásaival - derül ki a University of Otago friss kutatásaiból.

Napjaink felgyorsult, stresszel teli világában, amikor egyre kevesebb idő és figyelem jut a helyes táplálkozásra

Önbizalom, magabiztosság, megnyerő külső - mindannyiunk nem titkolt vágya. A jó megjelenés egyik elengedhetetlen feltétele a tökéletes mosoly.

Szemünk fénye a gyermek. Mi lehetne fontosabb, mint az, hogy egészséges, kiegyensúlyozott, boldog gyermeket neveljünk, és lássuk, hogyan válik belőle magabiztos, céltudatos, sikeres felnőtt.

A fogzománc képződéséért felelős gént azonosítottak brit kutatók. A felfedezés reményt ad arra, hogy a jövőben laboratóriumban pótolják a fogzománcot, amely természetes úton nem képződik újra.

Egy vagy több fog kilazulását sok minden okozhatja. Trauma, túlzott megterhelés, elégtelen tömések, helytelenül beállított fogpótlások, de leginkább a fogágy megbetegedése vezethet foglazuláshoz.

Évtizedek óta ismert a soft lézerfény gyógyító hatása. Mint nevéből is adódik ez egy fényterápiás eljárás, mely azért különleges, mert a rendkívűl pontosan fókuszálható lézerfény minden káros mellékhatás nélkül hihetetlenül sok energiát képes közvetíteni a szövetek felé, ezzel stimulálva a sejtekben végbemenő biokémiai folyamatokat.

Amikor a páciens rögzített fogpótlást szeretne csináltatni, el kell döntenie, hogy az milyen alapanyagból készüljön. Hagyományos fém-kerámia, vagy zirkon pótlás lenne a megfelelőbb? Nehéz a döntés, főleg, ha nem tájékoztatják a különbségekről.

Finomhangolt mosolyok

A fogszabályozásról az általános vélekedés az, hogy elsősorban szépészeti beavatkozás. Pedig már orvosi közhely, hogy a szabálytalan fogazat a rágószerv elváltozásához is vezethet, és a hangképzést, vagyis a beszédet, sőt az egész arcmimikát befolyásolhatja.